Járvány intézkedés

Kedves Szülők, Kedves Tanulók !

 

Az EMMI által kiadott koronavírus járvány intézkedési terve alapján megfogalmazott szabályaink, melynek kérjük betartását:

 

 1. Iskolába csak egészséges, tünetmentes tanuló járhat!
 2. Ha egy tanuló egyéb tartós betegsége miatt a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett, és erről orvosi igazolást hoz, akkor hiányzását igazoltnak tekintjük. Igazolt hiányzás a hatósági karantén időszaka is. 
 3. A koronavírus fertőzés leggyakoribb tünetei: 38 fok feletti láz, száraz köhögés, íz- és szagérzékelés elvesztése. Ha a szülő gyermekén ilyen tüneteket észlel,  azonnal gondoskodjon gyermeke orvosi vizsgálatáról!  A szülő köteles erről az iskolát minél hamarabb értesíteni.
 4. Koronavírusfertőzés gyanúja esetén a gyermek szülőjét azonnal értesítjük.

Ilyen esetben kérjük, feltétlenül keressék fel a tanuló háziorvosát/ házi gyermekorvosát!

 1. Egyéb, komolyabb légúti betegség esetén is kérjük, hogy a gyermek otthon gyógyuljon. Gyógyulás után (egyéb komoly légúti betegség esetén is) a tanuló kizárólag orvosi igazolással járhat újra iskolába.
 2. A szájmaszk viselése kötelező a folyosókon való közlekedés közben, a mosdókban, az irodában ügyintézéskor. 
 3. Az általános iskolában a tanteremben teljes osztálylétszámú órákon ajánljuk 

(de nem kötelező) a maszk viselését.

 1. Kérjük a szülőt, hogy minden nap tiszta, higiénikusan kezelhető szájmaszkot biztosítsanak a gyermeküknek: ajánlatos a szövetből készült, naponta mosható, többször felhasználható maszk viselete.  Ennek belső, szájhoz illeszkedő oldalát sosem érintjük, és a maszk levétele után a két belső oldalfelet összeillesztve tárolható. Hasznos, ha a tanuló saját kézfertőtlenítőt is tart magánál.
 2. Minden tanuló köteles a személyi higiéné alapvető szabályait fokozottan betartani. Kerüljük el, hogy a kórokozók a levegőbe kerüljenek: köhögni, tüsszenteni zsebkendőbe, szükség esetén könyökhajlatba, másoktól elfordulva kell. Ne érintsük a szánkat, ne nyúljunk a szembe, ennek megfelelően használjuk az írószereket! Figyelmeztessük erre egymást is, ha szükséges!
 3. A tanulók csoportosulását az intézményen belül és az épület előtt is el kell kerülni. Ezért reggel az iskola udvarán ennek megfelelően kell várakozni, az iskolába és az osztálytermekbe bevonulni. Amennyiben lehet, tartsuk meg a minimum 1,5 méteres távolságot! Tanítási órák után is kérjük, hogy a tanulók a távolságtartásra ügyelve közlekedjenek, és így hagyják el az épületet.
 4. Az intézménybe érkezéskor a bejáratoknál kihelyezett adagolókból a tanulók fertőtlenítsék kezüket! Javasolt a gyakori kézmosás, főleg étkezés előtt, az ebédlőben. Kérjük a mosdó, a fertőtlenítő szerek, a papírtörölközők rendeltetésszerű használatát! 
 5. A testnevelés órák többnyire az udvaron lesznek. Öltözéskor egyszerre csak egy osztály tanulói tartózkodhatnak az öltözőben. 
 6. Kis létszámú tanórai csoport esetén lehetőleg minden tanuló külön padban, egymástól a lehető legnagyobb távolságra foglaljon helyet!
 7. Ha egy csoport vagy osztály elhagyja a tantermet, akkor távozásukkor a takarító személyzet a padokat és székeket fertőtleníti. 
 8. A közös helyiségeket a tanítási nap folyamán takarító személyzet folyamatosan fertőtleníti.
 9. Kérjük, hogy a használt helyiségeket gyakran szellőztessük, ha az időjárás engedi, az ablakokat tartsuk nyitva.
 10. Az egész iskolát vagy évfolyamot érintő rendezvényeinket osztályonként igyekszünk lebonyolítani.
 11. Az aktuális túranapot a szabadban, tömegközlekedés használata nélkül, közeli kirándulás formájában bonyolítjuk le.  
 12. A szülői értekezleteket szeptemberben személyesen csak az 1., 5., és a 9. évfolyamon tartunk, más évfolyamokon az e-Kréta felületén írásban bonyolítjuk le. 
 13. Kérjük a kedves szülőket, hogy az iskolával ügyintézés, kommunikáció esetén részesítsék előnyben a telefonos vagy az e-Kréta rendszerén keresztüli kapcsolattartást. Az Operatív Törzs intézkedései esetén iskolánk a szülőt online, azonnal értesíti.

 

Iskolavezetés

   Győri SZC Bolyai János Általános Iskola

Mosonmagyaróvár, 2020. 08. 28.    

Elérhetőség

Telefonszám:

Felső/Középiskola: 96/578 150

Alsó tagozat: 96/206 541

E-mail:

bolyaimovar@gmail.com

Megközelítés:

Mosonmagyaróvár, Régi Vámház tér 6. 9200

Hírek

2020. augusztus 31.
2020. augusztus 12.
2020. május 18.

Közösségi média

 Virágzó Móvár
SMR Mobilis
CISCO Boldog iskolaTehetségpontPénz7
© 2023 Győri SZC Bolyai János Technikum & Győri SZC Bolyai János Általános Iskola